Exposició fotogràfica "La guerra civil espanyola: un conflicte fratricida". Més de cent im


https://www.udl.cat/ca/serveis/oficina/Noticies/La-Guerra-civil-espanyola-i-lexili-en-una-mostra-fotografica/

L' exposició fotogràfica "La guerra civil espanyola: un conflicte fratricida" ha estat organitzada per l'àrea de francès del Departament de filologia clàssica, francesa i hispànica de la UdL. La mostra recorre en imatges des de l'aixecament militar de juliol del 1936 contra la República fins a la victòria del general colpista, Francisco Franco, l'1 d'abril del 1939, sense oblidar l'exili i la repressió que instaurà el dictador.

L'exposició s'estructura en onze apartats: Abans de la guerra; El cop militar; 1936: un estiu mortífer; La guerra s'internacionalitza; L'esquadrilla André Malraux; Madrid resisteix; 1937: la guerra s'aferma, les grans batalles; 1938: el principi de la fi; 1939: la República agonitza, victòria dels insurrectes; Exili i repressió; i Després de l'exili.

Més d'un centenar de les fotos que formen l' exposició procedeixen del Centre Internacional de Fotoperiodisme de Perpinyà (CIP) i del Memorial del camp de Ribesaltes i es poden veure al voltant dels claustres de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) des del 17 de febrer fins a finals d'abril.


Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...