El poeta Josep Carner (Barcelona, 1884 - Bruxelles, 1970) dedicà a El Vendrell aquest poema titulat


https://elvendrell.net/ccc-el-vendrell-2020

El Vendrell és flamant Capital de la Cultura Catalana 2020. Valdrà la pena aprofitar l' esdeveniment per visitar-la. El poeta Josep Carner (Barcelona, 1884 - Bruselas, 1970), conegut com «el príncep dels poetes catalans», li dedicà el 1957 aquests versos com a homenatge, en forma d' un curiós sonet titulat "De la Vila del Vendrell". Hi ha dos versions del poema fetes pel mateix autor. Aquesta diu així:

Adéu, vila regala,

adéu, vila del Vendrell,

que fas una olor mesclada

de garrofa i vi novell.

Tes cases son blanquinoses

el teu cel té brillantors;

beuen les bèsties calmoses

en els teus abeuradors.

Al matí cremen les planes:

les veremes seran bones,

que la llum és fulgurant.

I a la tarda van tartanes,

vessant rialles de dones

cap a mar, sotraguejant.

Josep Carner (1884-1970)

http://www.xtec.cat/~evicioso/baixpen/carnerve.htm

Josep Carner va ser proclamat "Mestre en Gai Saber" als Jocs Florals del 1910, amb només 26 anys . Va realitzar les carreres de Dret i Filosofia i Lletres, va ser un renovador de la poesia, la llengua i la prosa, creà un nou estil de periodisme polític. Com a integrant del cos diplomàtic, va exercir càrrecs a Gènova, San José de Costa Rica, Le Havre, Hendaia, Beirut, Bruxelles i París. Durant la Guerra Civil (1936-1939) va romandre fidel a la República i no tornà mai més del seu exili. A més de ser una personalitat de les lletres, destacà també com a traductor d' obres clàssiques al català.

Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...