17 de març, dia de la poesia catalana a internet amb un poema visual de Guillem Viladot
https://cultura.gencat.cat/ca/temes/commemoracions/2022/anyguillemviladot/inici/

Des de l'any 2011, el 17 de març celebrem el Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa que vol fer visible a les xarxes la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, mostrar com n'és de valorada i estimada per les seves lectores i lectors i que la poesia és important dins de les nostres vides.

Aquest any, a més del final de l' any dedicat al poeta de Menàrguens, Joan Barceló i Cullerés, estem celebrant oficialment l' Any Viladot , dedicat al nostre poeta d' Agramunt, Guillem Viladot (1922-1999), farmacèutic d' Agramunt però poeta per damunt de tot. Escriptor i poeta visual de Ponent, propulsor de l’anomenada poesia concreta a Catalunya, de la qual esdevingué pioner en el conjunt de l’Estat espanyol.

Així, amb l' Any Viladot, Lleida torna a ser aquest 2022 el centre, encara que siguem sempre "la perifèria", de la cultura poètica catalana, la qual cosa ens omple de satisfacció. El Departament de Cultura, que és membre del Patronat de la Fundació Viladot en representació de la Generalitat de Catalunya mitjançant el director dels seus Serveis Territorials a Lleida, Albert Turull, s' han implicat ja en la celebració de l’Any Viladot a través de la coorganització d’ importants esdeveniments propers.

La Institució de les Lletres Catalanes, amb la Fundació Viladot i l’Ajuntament d’Agramunt, a través del Departament de Cultura de la Generalitat per a celebrar l’any han facilitat la creació d’un web de l’Any Viladot i la consegüent publicació d’aquest a la pàgina de commemoracions del Departament de Cultura de la Generalitat; l’organització d’un acte a Barcelona; l’elaboració de còpies de l’exposició que organitzi la Fundació Viladot i que es difondran al circuit de biblioteques nacional, al País Valencià i Balears; la posada en circulació, també en el circuit de biblioteques nacional, dels espectacles de petit format que es produeixin a l’entorn de l’Any Viladot.

És també la gran oportunitat per visitar la vila d' Agramunt i el centre Lo Pardal, on exposava els poemes objecte creats per ell, que el 2000 esdevingué museu.

Guillem Viladot va ser soci honorari de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el 1993 va rebre la Creu de Sant Jordi.Notícies destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...