top of page

13è Festival de Pasqua de Cervera. Música clàssica catalana, del 30 de març al 8 d' abril de 2023https://www.festivalpasqua.cat/agenda

https://www.femturisme.cat/ca/agenda/festival-de-pasqua-de-cervera

https://www.somsegarra.cat/cultura/noticia/7943/13e-festival-de-pasqua-de-cervera-2023

Cervera viurà del 30 de març al 8 d’abril de 2023, el 13è Festival de Pasqua. Organitzat per la Paeria de Cervera, és un dels festivals de música clàssica catalana més importants del país que arriba a la seva tretzena edició i està esdevenint una cita més que esperada pels amants de la música, a més de ser ja tot un referent pel suport que està representant per a la recerca musical i la difusió de creadors i intèrprets catalans.

A Cervera, el Festival de Pasqua ja és com una nova tradició que ha arrelat amb força des del 2011 i que està posant en relleu l' extraordinària qualitat de la música clàssica catalana, desconeguda per molta gent. Ha estat una descoberta que té l’origen en la persistència de diversos professionals cerverins, des del seu primer director, Xavier Puig, fins a l’actual director, Jordi Armengol.

Enguany, la 13ª edició del Festival de Pasqua recorda la figura del mestre Pau Casals, en el cinquantenari de la seva mort. El seu llegat musical va íntimament unit a un desig universal de pau que en aquests moments sentim vivament.

Com ha dit el seu director artístic, Jordi Armengol, "any rere any, el Festival procura incidir en la recerca, la difusió i el coneixement del nostre patrimoni musical, alhora que ha promogut activament l’audició de música dels segles XX i XXI i l’estrena d’obres de compositors contemporanis.

Aquest any en serà un dels principals protagonistes la figura de Pau Casals i un bon nombre de compositors que, com ell, van patir exili en algun moment de la seva vida o bé van emigrar fora del nostre país per poder treballar. No tan sols hem de conèixer la seva música sinó aprendre com tots ells van lluitar contra les adversitats i, malgrat tot, continuar component.

A més, tindrem la sort de comptar amb la visita d’un seguit d’intèrprets excepcionals. Amb ells viatjarem des de la música del Barroc fins a dues estrenes de Joan Magrané i Albert Guinovart, passant per compositors dels segles XIX i XX que és del tot imprescindible començar a (re)descobrir.

I no us perdeu l’exposició, les conferències i les projeccions que s’han programat per aportar una mica més de llum sobre el nostre extens patrimoni.

Per Pasqua, gaudim de la música catalana a Cervera! Segur que serà una experiència memorable!"


Per a més informació sobre el Festival, programa complet de concerts, conferències i actes en diversos espais de Cervera, horaris i venda de entrades, teniu el web del Festival de Pasqua:

https://www.festivalpasqua.cat/entrades

bottom of page